تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد
سرخط خبرها

روی‌خوش سیل |ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است

  • کد خبر: ۱۱۹۵۴۵
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
روی‌خوش سیل |ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است
به گفته مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان رضوی ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است.

بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ شاید از ناهم‌خوانی مزاج تابستان با بارش‌های رگباری است که خاک خشک و تفتیده مرداد تاب جذب قطرات باران فصل تموز را ندارد و دشت تهی از آب را به یک‌باره به دریایی مواج از طغیان بدل می‌کند. قاب تصاویر سیاه از سیلاب شهر‌های مختلف بار دیگر نشان داد که آب همیشه راه خودش را هرطور که شده پیدا می‌کند و اگر تدبیری برای سامان‌دهی آن اندیشیده نشود، نمی‌توان در برابر خروشش ایستادگی کرد. اما همین سیل عصیانگر می‌تواند نوشدارویی برای زمین‌های خشکیده‌ای باشد که این روز‌ها چشمشان به آسمانی خشک شده است که در پی تغییرات اقلیمی، حساب و کتابش با قبل توفیر دارد. می‌گویید چگونه؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی پاسختان را می‌دهد: همه سد‌هایی که به‌عنوان منبع تأمین آب شهر مشهد به شمار می‌آیند، به علاوه ۳۵ سد بزرگ و کوچک در استان، این آمادگی را دارند که پذیرای حجم پیش‌بینی‌نشده بارش‌های رگباری و به‌تبع آن سیلاب‌های احتمالی برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از این رخداد طبیعی باشند.

به گفته علیرضا طاهری، دشت‌های استان به‌ویژه دشت مشهد آن‌قدر تشنه است و سد‌های بزرگی مانند دوستی، طرق و کارده آن‌قدر جویای آب هستند که حجم بارندگی‌های احتمالی در رودخانه‌های فصلی و دائمی نه‌تنها تهدیدی برای این زمین‌ها نیست، بلکه می‌تواند فرصتی بی‌بدیل برای جبران کم‌آبی‌های ناشی از خشک‌سالی باشد. برای مثال در سیلاب روز شنبه در حوالی مشهد، حجم زیادی از آب رودخانه عارفی وارد سرشاخه رودخانه طرق و درنهایت وارد سد طرق شد.

بر اساس آماری که او اعلام می‌کند، سد دوستی با یک‌میلیارد‌و ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت، فقط ۲۲۷ میلیون مترمکعب آب در دل خود جای داده و این به معنای آن است که رودخانه‌های منشعب آن تا حدود یک‌میلیارد مترمکعب دیگر می‌توانند روی ذخیره عظیم این سد برای مهار سیلاب حساب کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان این را هم می‌گوید که سد‌های کارده، طرق، ارداک و تبارک هم به ترتیب با ظرفیت ۳۰، ۳۰، ۲۸ و ۶۰ میلیون مترمکعب اکنون حدود ۹، ۶، ۱۱ و ۲۳ میلیون مترمکعب آب پشت خود ذخیره دارند و آماده آب‌گیری هستند.

ارکستر مدیریت منابع آبی

وی با اشاره به تغییرات اقلیم در جهان، ادامه می‌دهد: روش‌های گوناگونی مانند آبخیزداری، آبخوان‌داری، تغذیه مصنوعی، سدسازی و بند‌های انحرافی به‌عنوان ساز‌های یک ارکستر برای مدیریت منابع آبی به حساب می‌آیند، اما در رویارویی با بی‌نظمی‌های اقلیمی اخیر، سد‌های بزرگ بازیگر اصلی و حلال مشکل محسوب می‌شوند و در کنار مهار بحران، باعث عبور از کم‌آبی نیز خواهند شد.
طاهری اضافه می‌کند: می‌توانیم ادعا کنیم اکنون به‌جز دو رودخانه لائین و ایدلیک در شمال استان، همه رودخانه‌های موجود در خراسان‌رضوی و شهر مشهد به سد‌های موجود رهنمون و همین موضوع باعث مهار سیلاب‌ها و همچنین مدیریت درست آب‌ می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->