معاون شهردار مشهد مقدس: یادمان شهید گمنام بوستان ارم یکی از المان‌های شاخص شهر است + فیلم رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: کار فرهنگی بالاتر از ایجاد گلزار شهدا نداریم شهردار مشهد مقدس خبر داد: کلنگ‌زنی و افتتاح ۴۶ پروژه شهری در مشهد طی دهه فجر ۱۴۰۳ بهسازی و رنگ‌آمیزی بیش از ۱۰۰ هزار مبلمان پارکی در استقبال از بهار ۱۴۰۴ درباره شروع حرفه دندان‌سازی در مشهد | زیارت با نیت دندان‌گیر بررسی دغدغه ساکنان بولوار سیدرضی مشهد درباره کوچه‌های بن‌بست نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: منتظر تشکیل شورای عالی زیارت در دولت هستیم هوای ۱۰ منطقه کلانشهر مشهد امروز آلوده است (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کمترین میزان رشد بهای بلیت مترو و اتوبوس را تعیین کردیم مشروح مصوبات یکصد و سی‌وششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس (۱۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو یارانه ۸۰ درصدی شهرداری مشهد به شهروندان روی بلیت اتوبوس و مترو افتتاح فاز نخست استادیوم ۴هزار نفری بوستان بهار مشهد در دهه فجر صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: تمدید دوره ششم شورای شهر فرصت بسیار خوبی برای برطرف‌کردن کاستی‌هاست ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در یکصد‌وسی‌وششمین صحن علنی: انقلاب اسلامی آغازگر احیای اندیشه الهی است نگاهی به اتفاقات مشهد در روز‌های منتهی به ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و بازگشت امام خمینی (ره) به ایران ضوابط پاسخگویی کاربری مسکونی گونه ویژه نیازمند بازآفرینی | خلاصه ضوابط و طرح تفصیلی بازنگری حوزه‌های برنامه‌ریزی هفت‌گانه درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد علوی مقدم: نگاه ما عدالت‌محوری در تمامی رشته‌های ورزشی است ویدئو| نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با شهردار و اعضای شورای شهر مشهد مقدس
سرخط خبرها

روی‌خوش سیل |ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است

  • کد خبر: ۱۱۹۵۴۵
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
روی‌خوش سیل |ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است
به گفته مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان رضوی ذخیره سیلاب‌های اخیر پشت سد‌ها مرهمی بر بحران کم‌آبی مشهد است.

بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ شاید از ناهم‌خوانی مزاج تابستان با بارش‌های رگباری است که خاک خشک و تفتیده مرداد تاب جذب قطرات باران فصل تموز را ندارد و دشت تهی از آب را به یک‌باره به دریایی مواج از طغیان بدل می‌کند. قاب تصاویر سیاه از سیلاب شهر‌های مختلف بار دیگر نشان داد که آب همیشه راه خودش را هرطور که شده پیدا می‌کند و اگر تدبیری برای سامان‌دهی آن اندیشیده نشود، نمی‌توان در برابر خروشش ایستادگی کرد. اما همین سیل عصیانگر می‌تواند نوشدارویی برای زمین‌های خشکیده‌ای باشد که این روز‌ها چشمشان به آسمانی خشک شده است که در پی تغییرات اقلیمی، حساب و کتابش با قبل توفیر دارد. می‌گویید چگونه؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی پاسختان را می‌دهد: همه سد‌هایی که به‌عنوان منبع تأمین آب شهر مشهد به شمار می‌آیند، به علاوه ۳۵ سد بزرگ و کوچک در استان، این آمادگی را دارند که پذیرای حجم پیش‌بینی‌نشده بارش‌های رگباری و به‌تبع آن سیلاب‌های احتمالی برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از این رخداد طبیعی باشند.

به گفته علیرضا طاهری، دشت‌های استان به‌ویژه دشت مشهد آن‌قدر تشنه است و سد‌های بزرگی مانند دوستی، طرق و کارده آن‌قدر جویای آب هستند که حجم بارندگی‌های احتمالی در رودخانه‌های فصلی و دائمی نه‌تنها تهدیدی برای این زمین‌ها نیست، بلکه می‌تواند فرصتی بی‌بدیل برای جبران کم‌آبی‌های ناشی از خشک‌سالی باشد. برای مثال در سیلاب روز شنبه در حوالی مشهد، حجم زیادی از آب رودخانه عارفی وارد سرشاخه رودخانه طرق و درنهایت وارد سد طرق شد.

بر اساس آماری که او اعلام می‌کند، سد دوستی با یک‌میلیارد‌و ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت، فقط ۲۲۷ میلیون مترمکعب آب در دل خود جای داده و این به معنای آن است که رودخانه‌های منشعب آن تا حدود یک‌میلیارد مترمکعب دیگر می‌توانند روی ذخیره عظیم این سد برای مهار سیلاب حساب کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان این را هم می‌گوید که سد‌های کارده، طرق، ارداک و تبارک هم به ترتیب با ظرفیت ۳۰، ۳۰، ۲۸ و ۶۰ میلیون مترمکعب اکنون حدود ۹، ۶، ۱۱ و ۲۳ میلیون مترمکعب آب پشت خود ذخیره دارند و آماده آب‌گیری هستند.

ارکستر مدیریت منابع آبی

وی با اشاره به تغییرات اقلیم در جهان، ادامه می‌دهد: روش‌های گوناگونی مانند آبخیزداری، آبخوان‌داری، تغذیه مصنوعی، سدسازی و بند‌های انحرافی به‌عنوان ساز‌های یک ارکستر برای مدیریت منابع آبی به حساب می‌آیند، اما در رویارویی با بی‌نظمی‌های اقلیمی اخیر، سد‌های بزرگ بازیگر اصلی و حلال مشکل محسوب می‌شوند و در کنار مهار بحران، باعث عبور از کم‌آبی نیز خواهند شد.
طاهری اضافه می‌کند: می‌توانیم ادعا کنیم اکنون به‌جز دو رودخانه لائین و ایدلیک در شمال استان، همه رودخانه‌های موجود در خراسان‌رضوی و شهر مشهد به سد‌های موجود رهنمون و همین موضوع باعث مهار سیلاب‌ها و همچنین مدیریت درست آب‌ می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->